Service

Service

Noaberschap, help ook elkaar

Service

Computerbank

Computers zijn inmiddels ondenkbaar geworden in onze samenleving. Jong en oud moeten steeds meer zaken via de computer regelen. Denk aan bankieren, belastingzaken, inschrijven voor woning, etc. Vooral kinderen en jongeren kunnen helemaal niet zonder. In het onderwijs wordt verwacht dat je beschikt over een goede computer met de juiste programma’s. Wanneer je in armoede leeft, is een computer met het goede en legale office-pakket niet altijd voorhanden. Dankzij Stichting Leergeld komen er tweedehands computers terecht bij de kinderen die bij hen zijn aangemeld. Om alle gezinnen in armoede te voorzien, en vooral denkend aan jongeren die studeren, is er de Computerbank.
De Computerbank regelt met AssortiMens en Serviceclub Kiwanis voldoende computers, die “schoon” zijn en voorzien van legale licenties. Een aanvraag voor een computer kan gedaan worden door een hulpverlener/doorverwijzer. Formulier is op te vragen via Impuls 0541-571414 of info@impuls-oldenzaal.nl
www.impuls-oldenzaal.nl

Cursussen computer, internet en digitale overheid

Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de gratis cursus ‘leer omgaan met digitale loketten van de overheid; Digisterker’. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld ‘Mijn toeslagen’ en ‘MijnOverheid’. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst. Meer informatie is verkrijgbaar bij de Klantenservice van de Bibliotheek of door te bellen  met 0541-351710. 

 

  • Service