Lezen & Leren

Lezen & Leren

Schoolpakket en een plek met boeken voor iedereen.

Lezen & Leren

Het schoolpakket

Je kunt een bijdrage aanvragen wanner het inkomen lager of gelijk is aan 120% van het sociaal minimum voor alles wat jouw kinderen nodig hebben voor school. Bijvoorbeeld schoolmateriaal, schooltas, fiets, telefoon, laptop, tablet, rekenmachine enz. voor maximaal € 200 per jaar. Uitgangspunt hierbij is dat de diverse benodigdheden een levensduur hebben van 4 jaar.

Inkomenstoets

Uitgangspunt van de beoordeling is 120% van de bijstandsnorm. Er wordt echter bij de beoordeling niet strak naar 120% van de bijstandsnorm gekeken. Er wordt daarnaast rekening gehouden met het besteedbaar inkomen. Dit betekent dat er ook een aanvraag kan worden ingediend wanneer het inkomen hoger is dan 120% van de bijstandsnorm maar er vanwege schulden minder te besteden is. Het inkomen wordt niet getoetst wanneer de aanvrager een uitkering ontvangt in het kader van de Participatiewet en/of gebruik maakt van de voedselbank, de verjaardagsbox en/of Stichting Leergeld.

Wie kan het schoolpakket aanvragen:

  • De ouders/verzorgers van het kind
  • De procesmanager en consulenten van het Team Ondersteuning en Zorg en het Werkplein Almelo
  • De huisarts, de jeugdarts en/of jeugdverpleegkundige van de GGD/JGZ
  • De Politie
  • Medewerkers die werkzaam zijn bij “Wij in de Buurt”
  • De school c.q. het kindcentrum waar het kind staat ingeschreven.
  • Stichting Leergeld
  • Verjaardagsbox

Waar kan het schoolpakket aangevraagd worden

De uitvoering van de regeling wordt gedaan door Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD), onderdeel van de netwerkorganisatie “Wij in de Buurt”. Ouders geven aan hoeveel geld ze voor welk doel nodig hebben. Het geld wordt door SWTD op hun rekening gestort waarbij de voorwaarde geldt dat ouders achteraf kunnen aantonen dat het geld aan de kinderen besteed is.

Neem voor meer informatie of het doen van een aanvraag contact op met Astrid Wessling, 0622978612, a.wessling@swtd.nl

Bibliotheek

Vind je het leuk om te lezen? Of om een luisterboek te beluisteren? Of om een DVD te kijken? Kinderen t/m 17 jaar kunnen in Tubbergen gratis lid worden van de bibliotheek en alles, voor hun leeftijd, lenen en thuis gebruiken. In de Bibliotheek vind je boeken, tijdschriften en kranten, dvd's en cd’s. 

Lid worden 

Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet je je wel inschrijven. Dit kun je doen bij de Klantenservice/ledenadministratie in de Bibliotheek. Je ontvangt dan direct de bibliotheekpas en kun je ook direct lenen. Wel heb je hiervoor een legitimatiebewijs nodig, neem deze dus mee! 

Wil je je liever online inschrijven? Dat kan ook! Klik hier om je online in te schrijven en meteen je favoriete boek te reserveren. Je kunt dan bij je volgende bezoek je pasje ophalen en je legitimeren.
www.bibliotheekdinkelland.nl

Vestigingen

Bibliotheek Denekamp 
Oranjestraat 21
7591 GA Denekamp
De vestiging Denekamp is gevestigd in het Kulturhus Denekamp.
Brengt u ook een bezoek aan de website van het Kulturhus Denekamp?

Bibliotheek Ootmarsum
Kerkplein 9
7631 EV Ootmarsum

  • Lezen & Leren