Activiteiten

In Dinkelland zijn diverse instanties die u voor een klein tarief de mogelijk bieden om ergens lid van te worden en daardoor mensen te ontmoeten.

Maatschappelijke participatie

Je kunt maximaal €150,00 per persoon, per jaar aanvragen om mee te kunnen doen. Denk hierbij aan sporten, een abonnement op een tijdschrift,  culturele voorstellingen etc. Je kunt de regeling aanvragen bij uw consulent van de Participatiewet of via mail: werkeninkomen@noaberkracht.nl. De aanvraag kan ook via Meedoen in Dinkelland; 085-0479400, armoedepreventie@swtd.nl

WMO Loket Dinkelland en Tubbergen

Het team WMO heeft geen loket meer in Dinkelland. Voor vragen en meldingen kunt u contact opnemen met Schakel Dinkelland. Op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 0541-854401. Bezoekadres; Nicolaasplein 5 Denekamp. Mail: info@schakeldinkelland.nl

Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland

Onze activiteiten bestrijken de volle breedte van welzijnswerk, waarbij we ons richten op alle Dinkellanders. Van jong tot oud. Om nieuwe mensen te ontmoeten, bij een clubje te horen en lekker de deur uit te zijn. Voor een klein bedrag, of soms zelfs helemaal gratis. Website: www.swtd.nl

Gratis volkstuintje

Binnen de gemeente Tubbergen is er ruimte voor de minima om een gratis volkstuintje te krijgen. Je schaft wel zelf de zaden en planten aan. Heeft u interesse? Neemt u dan contact op met Babette Aubri: tel. 0546-628000 of e-mailen naar b.aubri@noaberkracht.nl.

Vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar een leuke vrijwillige job of wil je graag in een groepje een leuke activiteit gaan doen? Dan kan je contact zoeken met het Servicepunt Vrijwillige inzet. De vrijwillige medewerkers gaan samen met je op zoek naar een leuke plek of activiteit waar je aan bij kunt dragen of deel aan kunt nemen.

Bezoek het inloopspreekuur:  Elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Denekamp / Kulturhus Denekamp

Mail: dinkelland@vrijwilligindebuurt.nl
Website: www.vrijwilligindebuurt.nl

Senioren

Er zijn verschillende mogelijkheden voor hulp aan senioren, zoals:

  • Informatie en advies bij u thuis
  • Hulp bij het op orde brengen van uw financiële administratie
  • Vervoer naar ziekenhuis / specialist etc.
  • Klussen in huis en tuin
  • Advies en ondersteuning door de sociaal werker senioren
  • Scootmobieltochten
  • Dorpshuiskamers

Voor meer info: Nicolet Plegt, n.plegt@swtd.nl of Ria Kamphuis r.kamphuis@swtd.nl
085-0479400.

Vakantie voor gezinnen met mantelzorgers

Stichting Skik in Twente wil gezinnen met opgroeiende kinderen (tot 16 jaar)  waarvan één van de gezinsleden, dit kan een ouder of één van de kinderen zijn, permanent zorg nodig heeft door een ernstige of chronische ziekte of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, een zorgeloze en onvergetelijke vakantie bieden. Skik richt zich vooral op gezinnen die zich ook financieel gezien, geen (zorg)vakantie kunnen veroorloven.

Dus ben of ken je een gezin dat zwaar onder druk staat en toe is aan een zorgeloze, onvergetelijke vakantie om weer even energie op te doen, kijk dan op:
http://www.skiktwente.nl

Voor wie is het?

Ben je jonger dan 18 jaar, woon je in Dinkelland en hebben je ouders niet zoveel geld? Dan is Meedoen in Dinkelland er ook voor jou.

 

Vrijwilliger worden?

Wij willen graag met je kennismaken! Dat kan elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Dinkelland / Kultuurhus Denekamp.
Mail: dinkelland@vrijwilligindebuurt.nl
Website: www.vrijwilligindebuurt.nl

 

Aanvragen

Om gebruik te maken van Meedoen in Dinkelland, kies je eerst de juiste leeftijdscategorie. Daarna kies je het onderdeel waar je gebruik van wilt maken. Daar lees je verder hoe je een aanvraag kunt doen.

Contact Meedoen in Dinkelland

Meedoen in Dinkelland is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur via 085 0479 400.

Je kunt ook een e-mail sturen naar armoedepreventie@swtd.nl.