Kleding en babyuitzet

Kleding is kostbaar. Soms heb je niet genoeg middelen om je kind er bijvoorbeeld warm te laten bijlopen. Meedoen in Dinkelland helpt graag mee. Hieronder staan een aantal mogelijkheden waarin wij hulp kunnen bieden.

Het meedoenpakket

Je kunt een bijdrage aanvragen voor kleding van je kind, zoals een winterjas of schoenen, wanneer jouw inkomen lager of gelijk is aan 120% van het sociaal minimum. Deze bijdrage is maximaal € 100 per kind, per jaar en kan ook gebruikt worden voor andere benodigdheden om jouw kind mee te kunnen laten doen met leeftijdsgenootjes, zoals leuke activiteiten of uitstapjes.

Inkomenstoets

Uitgangspunt van de beoordeling is 120% van de bijstandsnorm. Er wordt echter bij de beoordeling niet strak naar 120% van de bijstandsnorm gekeken. Er wordt daarnaast rekening gehouden met het besteedbaar inkomen. Dit betekent dat er ook een aanvraag kan worden ingediend wanneer het inkomen hoger is dan 120% van de bijstandsnorm, maar er vanwege schulden minder te besteden is. Het inkomen wordt niet getoetst wanneer de aanvrager een uitkering ontvangt in het kader van de Participatiewet en/of gebruik maakt van de Voedselbank, de Verjaardagsbox en/of Stichting Leergeld.

Wie kan het meedoenpakket aanvragen?

  • De ouders/verzorgers van het kind
  • De procesmanager en consulenten van het Team Ondersteuning en Zorg en de Participatiewet
  • De huisarts, de jeugdarts en/of jeugdverpleegkundige van de GGD/JGZ
  • De Politie
  • Sociaal werkers van SWTD/Wijkracht
  • De school c.q. het kindcentrum waar het kind staat ingeschreven.
  • Stichting Leergeld
  • ​Verjaardagsbox

Waar kan het meedoenpakket aangevraagd worden?

De uitvoering van de regeling wordt gedaan door Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD). Je geeft aan hoeveel geld je voor welk doel nodig hebt. Het geld wordt door SWTD op jouw rekening gestort waarbij je wel binnen 3 weken moet aantonen dat het geld aan je kind(eren) besteed is.

Neem voor meer informatie of het doen van een aanvraag contact op met Meedoen in Dinkelland: 085-0479400, mail: armoedepreventie@swtd.nl

Kledingbank

Om in aanmerking te komen voor gratis kleding voor jezelf (en je gezin) kun je een aanvraag doen voor de Kledingbank. Dit moet via een hulpverlenende instantie. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar bij de Kledingbank. Deze kan opgevraagd worden door te mailen naar info@kledingbankoosttwente.nl. Je mag je ook aanmelden via Meedoen in Dinkelland; 085-0479400, mail: armoedepreventie@swtd.nl

Kledingbank Oost Twente
Nijverheidsstraat 97
7575 BH Oldenzaal

Geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur zonder afspraak.

kledingbankoosttwente.nl

 

Tweedehands kleding scheelt veel geld!

Kleding is een grote kostenpost. Zeker als het gaat om jassen en schoenen. Kringloopbedrijf de Beurs biedt een scala aan tweedehands kleding voor een prikkie. Kom eens langs in de winkel.
kringloopbedrijfdebeurs.nl

Ook Stichting Kringloop Dinkelland Tubbergen (SKDT) in Ootmarsum is de moeite waard om een bezoekje te brengen!

De Mors 105
7631 BA Ootmarsum
Tel. 0541 785 653
https://skdt.nl/

Voor wie is het?

Ben je jonger dan 18 jaar, woon je in Dinkelland en hebben je ouders niet zoveel geld? Dan is Meedoen in Dinkelland er ook voor jou.

 

Vrijwilliger worden?

Wij willen graag met je kennismaken! Dat kan elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Dinkelland / Kultuurhus Denekamp.
Mail: dinkelland@vrijwilligindebuurt.nl
Website: www.vrijwilligindebuurt.nl

 

Aanvragen

Om gebruik te maken van Meedoen in Dinkelland, kies je eerst de juiste leeftijdscategorie. Daarna kies je het onderdeel waar je gebruik van wilt maken. Daar lees je verder hoe je een aanvraag kunt doen.

Contact Meedoen in Dinkelland

Meedoen in Dinkelland is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur via 085 0479 400.

Je kunt ook een e-mail sturen naar armoedepreventie@swtd.nl.