Voedselbank

Hou je, nadat je al je verplichte rekeningen betaald hebt, te weinig geld over om voedsel te kopen? Dan kunt je contact opnemen met de Voedselbank. De Voedselbank Oost Twente verstrekt voedselpakketten aan mensen met een laag besteedbaar inkomen. 

Rekenhulp

Of je in aanmerking komt voor hulp van de Voedselbank, hangt af van hoeveel je maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Met de rekenhulp kun je eenvoudig berekenen of je (eventueel) in aanmerking komt voor een Voedselpakket. Je kunt ook contact opnemen met de sociaal werker van SWTD via mail; armoedepreventie@swtd.nl

Aanvragen 

Aanvragen van een voedselpakket kan via een hulpverlenende instantie of SWTD. Digitaal aanvragen van een voedselpakket kan hier. Of neem contact op met de cliëntenraad van de Voedselbank Oost Twente; 06-23502124 of mail

Het voedselpakket kan elke week worden opgehaald op maandagavond tussen 18.15 tot 19.00 uur of vrijdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur. Afhaalpunt; het Rode kruis gebouw aan de Nordhornsestraat 64 in Denekamp. De uitgifte is aan de achterkant van het gebouw. (met de auto bereikbaar via de Krabbendijk)

 

Voor wie is het?

Ben je jonger dan 18 jaar, woon je in Dinkelland en hebben je ouders niet zoveel geld? Dan is Meedoen in Dinkelland er ook voor jou.

 

Vrijwilliger worden?

Wij willen graag met je kennismaken! Dat kan elke woensdag van 13.00 tot 15.00 uur in de Bibliotheek Dinkelland / Kultuurhus Denekamp.
Mail: dinkelland@vrijwilligindebuurt.nl
Website: www.vrijwilligindebuurt.nl

 

Aanvragen

Om gebruik te maken van Meedoen in Dinkelland, kies je eerst de juiste leeftijdscategorie. Daarna kies je het onderdeel waar je gebruik van wilt maken. Daar lees je verder hoe je een aanvraag kunt doen.

Contact Meedoen in Dinkelland

Meedoen in Dinkelland is elke werkdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 13.00 uur via 085 0479 400.

Je kunt ook een e-mail sturen naar armoedepreventie@swtd.nl.